Utbildning
Hjärt-lungräddning

VAD ÄR HLR?
När ett hjärta slutat slå av olika anledningar blir personen snabbt medvetslös med avsaknad av – eller ”konstig” andning. Det enda som kan rädda personens liv då är att snabbt påbörja hjärt-och lungräddning – HLR.

VARFÖR SKA DU HA EN HLR-UTBILDNING FÖR DINA ANSTÄLLDA?
Varje dag får ca 20 personer hjärtstopp beroende på sjukdom eller olycka. Det sker plötsligt och oväntat och kan hända vem som helst. Ju fler som är beredda att ingripa vid en sådan händelse, desto större är chansen att rädda ett liv. Det som är direkt avgörande för en persons överlevnad vid plötsligt hjärtstopp är snabbt ingripande. För varje minut som går utan HLR minskar överlevnaden med ca 10%.

VAD LÄR NI ER UNDER EN UTBILDNING?
Vår utbildning lär ut framför allt larmkedjan som räddar liv. Ni kommer att med egna övningsdockor praktiskt öva och gå igenom de moment ni behöver kunna vid ett plötsligt hjärtstopp. Ni får även lära er hantera ett luftvägsstopp.
• Identifiera ett hjärtstopp
• Larma
• Utföra adekvat HLR
• Hantera en defibrillator
• Åtgärda luftvägsstopp

VEM ÄR UTBILDNINGEN FÖR?
Alla som vill kunna rädda ett liv kan gå den här utbildningen. Ju fler som kan ingripa vid ett plötsligt hjärtstopp eller om någon sätter i halsen desto bättre. Utbildningen är till för alla företag som jobbar med och för andra människor. Inga förkunskaper behövs.
Vi verkar i Uppsala, Stockholm, Gävle, Västerås, Enköping med omnejd.

VEM UTBILDAR?
Anna Hallberg är ambulanssjuksköterska och har jobbat inom ambulansverksamheten sedan 1996. Hon är instruktör inom olika områden i ambulansen och är sedan en tid nu även HLR-instruktör utanför sjukvården.
Utbildningen är baserat på HLR-rådets riktlinjer.

ANTAL DELTAGARE OCH PRIS:
För att alla ska få så mycket ut som möjligt av denna utbildning är max antal deltagare 12 stycken.
Grundpriset per utbildningstillfälle: 5.900 sek exkl. moms
Tidsåtgång: ca 2 timmar

KONTAKTA OSS FÖR BOKNING OCH/ELLER OFFERT:
Skicka förfrågan via ”kontakta oss” nedanför. Skriv i meddelandefältet hur många ni är, ev tilltänkt datum, vilket företag och var utbildningen ska hållas.