ANNA
HALLBERG

Jag startade min löparkarriär som 12-åring då jag började friidrotta. Efter att ha tävlat i alla grenar mer eller mindre insåg jag att det var i medeldistansen jag hade bäst potential. Jag tävlade i många år både på bana och i terrängen.

Livet tog dock en sådan vändning att förutsättningarna att bli bäst (som jag tror alla på den nivån vill bli) inte infann sig. Min styrka ligger i att efter alla dessa år som löpare på både hög och lägre nivå ha skapat mig kunskap om vad som krävs för att gå från A till B – oavsett nivå.

Har varit  huvudansvarig för löpningen i Enköpings AIF och har jobbat tillsammans med styrelsen för ett hälsosammare Enköping. Jag är liksom Jörgen certifierad löpledare och tränare. Har sprungit allt från 100 m till Marathon även om jag känner att det är milen som numera är mest rätt för mig. Tränar just nu för att nå mitt stora mål Ironman i Kalmar.

Som specialistutbildad ambulanssjuksköterska – vilket varit mitt arbete under många år- har jag även skaffat mig kunskaper i hur kroppen fungerar på många olika plan. I min bokhylla står dessutom ett stort antal böcker om nutrition och idrott, så det har blivit ett par tusen sidor i ämnet. Idag tränar jag både löpare individuellt på webben och i våra olika löpgrupper.