JÖRGEN
HALLBERG

Jag är en forna fotbolls- och basketspelare som vunnit SM-guld i basket som ungdom. Löpningen kom in i mitt liv som 40- åring efter jag en tid varit skadad och dessutom gått upp en massa i vikt.

110 kg tung såg jag min sambo som numera är min fru springa Stockholm Marathon. Något hände och jag bestämde mig att nästa år skulle jag göra detsamma. Många tvekade men det fick mig bara starkare i tron att jag skulle klara det. En viktig del var att jag hade kunskapen i hemmet, dvs min Anna som hela tiden kunde coacha mig. Ett år senare vägde jag 80 kg och sprang hela maran utan att stanna!

Efter det har jag sprungit ett antal lopp samt att det blivit totalt sex maror i Stockholm. Jag har tidigare drivit tillsammans med några andra Enköpings AIF löpgrupp och under en tid var jag ”ordförande” (friidrott, skidor, löpning).

Idag är jag som certifierad ledare och tränare ansvarig för all våran träning och drivs av att hjälpa andra. Min styrka ligger i det mentala, bland annat att få andra att lyckas med sina mål oavsett var de är i dag. Tränar idag löpare både individuellt via webben och i våra löpgrupper.

Mitt motto: Träna aldrig så hårdare än att du vill träna nästa pass igen.